(H)eerlijke recepten
Op deze pagina vind je uiteenlopende vega(n) recepten. De ingrediënten waar ik mee werk zijn puur en onbewerkt. Veel van de recepten heb ik niet zelf verzonnen, maar van internet gehaald en daarna mijn eigen draai eraan gegeven. Bij de meeste recepten vermeld ik de bron.
Ik ben zelf altijd op zoek naar nieuwe recepten om uit te proberen. Ik kook hoofdzakelijk vegan en gebruik zo min mogelijk suiker en tarwe. Voornamelijk maak ik gebruik van speltmeel of ik kook helemaal glutenvrij. Een combinatie die soms moeilijk te vinden is. Ik wil graag mijn ervaringen en recepten met jou delen.
Ik houd naast van puurheid ook van eenvoud. Dus geen ingewikkelde recepten waar je 3 uur mee bezig bent. Voor mij is praktische toepasbaarheid erg belangrijk. Kortom je vindt hier recepten die makkelijk te bereiden zijn en waar je niet urenlang voor in de keuken staat.
Veel kookplezier en ik hoor graag jouw ervaringen Heb jij een favoriet recept dan hoor ik dat heel graag!
Bananencake
Overrijpe bananen in huis?
Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai een heerlijke cake
Benodigdheden:
* 3 (overrijpe) bananen)
* 140 gr havermout (glutenvrij)
* 1,5 eetlepel bakpoeder
* 0,5 eetlepel baking soda
* 4 eetlepels kokosolie
* 1 eetlepel chiazaad/lijnzaad of 1 ei
* 1 eetlepel agave siroop
* snufje zout en snufje vanilliepoeder
* optioneel walnoten en ander fruit (bv. frambozen)
lees meer……..
Chocolade karameltaart/ Twix-taart (vegan, glutenvrij en suikervrij)
Dit recept maak ik al heel lang en is zeker favoriet voor verjaardagen/feestjes . Een chocolade taart met dadelvulling. Wij noemen wij het een twix-taart.
Benodigdheden voor de bodem
* 50 gram maismeel
* 50 gram havermeel
* 30 gram kokosbloesemsuiker (optioneel)
* 60 gram gesmolten kokosolie
* 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
* snuf zout lees meer…..